Jennifer  Paterson

Pieczone głuszce z Dunthreath


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczone głuszce z Dunthreath
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 głuszec na osobę

jabłka

masło

sól i świeżo mielony czarny pieprz

plastry przerośniętego boczku

 

 

Przygotowanie:


Nadziej każdego sprawionego głuszca cząstką jabłka i kawałkiem masła. Dopraw solą i pieprzem mięso wewnątrz i na zewnątrz i troskliwie owiń plastrami boczku. Nalej wody do brytfanny na wysokość 1-1,5 cm., ułóż mięso i przykryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 45 min. Zdejmij folię i wylej ciecz z naczynia. Zdejmij plastry boczku. Podnieś temperaturę do 230 stopni C i piecz 10 min. do zbrązowienia mięsa.

powrót

Podobne przepisy

Kurczę w sosie estragonowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jagnięcina duszona z fasolką flażolet
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.