Pieczone filety rybne

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczone filety rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety rybne

6 łyżek masła

bułka tarta od obtaczania

1 łyżka sosu Worcester

10 gałązek pietruszki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Stop połowę masła w małym rondelku. Filety rybne posmaruj stopionym masłem, dopraw sola i pieprzem, a następnie obtocz w bułce tartej. Do brytfanny wlej trochę zimnej wody. W gorącym piekarniku woda wyparuje, para przyspieszy proces pieczenia i dzięki temu ryba zmięknie. Rozgrzej piekarnik do najwyższej temperatury i wstaw filety w brytfannie. Piecz przez 5 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Stop pozostałe masło w rondelku, dodaj łyżkę sosu Worcester, szczyptę soli i zagotuj. Kiedy sos zacznie wrzeć, zamieszaj go energicznie trzepaczką i dodaj posiekaną pietruszkę. Upieczoną rybę wyłóż na talerze, polej sosem i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Turbot valee d'augre
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.