Rick Stein

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

młode ziemniaki

filety z żabnicy

rzeżucha wodna

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

masło

pieprz

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Wstawić ziemniaki. Filety z żabnicy pokroić w duże kawałki. Przysmażyć z obu stron na oliwie z oliwek i maśle. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Odcedzić ugotowane ziemniaki i utłuc je. Polać puree oliwą z oliwek, dodać pieprz i posiekaną rzeżuchę. Upieczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć je na ziemniaczanym puree. Całość polać odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Dodać szczyptę soli morskiej.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Papilot z sandacza na ostro z ziołami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.