Rick Stein

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

młode ziemniaki

filety z żabnicy

rzeżucha wodna

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

masło

pieprz

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Wstawić ziemniaki. Filety z żabnicy pokroić w duże kawałki. Przysmażyć z obu stron na oliwie z oliwek i maśle. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Odcedzić ugotowane ziemniaki i utłuc je. Polać puree oliwą z oliwek, dodać pieprz i posiekaną rzeżuchę. Upieczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć je na ziemniaczanym puree. Całość polać odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Dodać szczyptę soli morskiej.

powrót

Podobne przepisy

Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska
Smażony okoń morski z sosem z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.