Gary  Rhodes

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 żabnica

posolona mąka do obtoczenia

olej do smażenia

2 kawałki masła do smażenia

4 plastry szynki parmeńskiej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Z ryby ściągnij skórę. Podziel na porcje. Obtocz je w posolonej mące. Wlej olej na patelnię z żaroodporną rączką. Rozgrzej patelnię i połóż rybę. Dociśnij, żeby równo się przysmażyła. Gdy będzie złocista, przewróć. Dołóż na patelnię kawałek masła, a drugim posmaruj porcję ryby. Wstaw całość na 8-10 minut do rozgrzanego piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Gotowana ryba z sosem pomarańczowo-sezamowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Barramundi z miso i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.