Gary  Rhodes

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 żabnica

posolona mąka do obtoczenia

olej do smażenia

2 kawałki masła do smażenia

4 plastry szynki parmeńskiej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Z ryby ściągnij skórę. Podziel na porcje. Obtocz je w posolonej mące. Wlej olej na patelnię z żaroodporną rączką. Rozgrzej patelnię i połóż rybę. Dociśnij, żeby równo się przysmażyła. Gdy będzie złocista, przewróć. Dołóż na patelnię kawałek masła, a drugim posmaruj porcję ryby. Wstaw całość na 8-10 minut do rozgrzanego piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Halibut w oliwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka z tuńczykiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Sardynki nadziewane z kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.