Jacques Reymond

Pieczona ryba z pikantnym nadzieniem i tahini


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia libańska

Pieczona ryba z pikantnym nadzieniem i tahini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 ząbki czosnku

1 chili

50 g orzechów włoskich

1 łyżka posiekanych liści i łodyżek kolendry

1 łyżka oliwy

½ łyżeczki soli

½ szklanki soku z cytryny

½ szklanki tahini (pasty sezamowej)

woda

½ łyżeczki soli

2 dorady albo inne morskie ryby o białym

zwartym mięsie (po 500 g każda)

oczyszczone

½ łyżeczki papryki w proszku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200º C. Zmiel pulsacyjnie w malakserze czosnek, chili, orzechy oraz kolendrę. Dodaj oliwę i sól, przemieszaj wszystko i ods

powrót

Podobne przepisy

Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gołąbki z łososiem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne, Gołąbki
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.