Pieczona ryba śródziemnomorska

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pieczona ryba śródziemnomorska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g filetów

6 łyżek odtłuszczonego jogurtu

oregano

bazylia

pietruszka

3 suszone w słońcu pomidory

łyżeczka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną zieleninę, pomidory, oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Podajemy z ziemniaczanym pure.

powrót

Podobne przepisy

Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ceviche
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.