Pieczona ryba śródziemnomorska

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pieczona ryba śródziemnomorska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g filetów

6 łyżek odtłuszczonego jogurtu

oregano

bazylia

pietruszka

3 suszone w słońcu pomidory

łyżeczka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną zieleninę, pomidory, oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Podajemy z ziemniaczanym pure.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.