Pieczona ryba śródziemnomorska

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pieczona ryba śródziemnomorska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g filetów

6 łyżek odtłuszczonego jogurtu

oregano

bazylia

pietruszka

3 suszone w słońcu pomidory

łyżeczka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną zieleninę, pomidory, oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Podajemy z ziemniaczanym pure.

powrót

Podobne przepisy

Turbot valee d'augre
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Siekany śledź w aromacie gryki pod kołderką z bryndzy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.