Pieczona ryba śródziemnomorska

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pieczona ryba śródziemnomorska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g filetów

6 łyżek odtłuszczonego jogurtu

oregano

bazylia

pietruszka

3 suszone w słońcu pomidory

łyżeczka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną zieleninę, pomidory, oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Podajemy z ziemniaczanym pure.

powrót

Podobne przepisy

Filet z łososia z salsą malinową
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gefilte fisz w szarym sosie
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sola w sosie jagodowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.