Pieczona ryba śródziemnomorska

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pieczona ryba śródziemnomorska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g filetów

6 łyżek odtłuszczonego jogurtu

oregano

bazylia

pietruszka

3 suszone w słońcu pomidory

łyżeczka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną zieleninę, pomidory, oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Podajemy z ziemniaczanym pure.

powrót

Podobne przepisy

Zupa pho z pulpecikami z karpia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Łosoś pieczony powoli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Sola w sosie jagodowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.