Janella  Purcell

Pieczona ricotta z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pieczona ricotta z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ricotty

2 duże jajka

2 łyżki miodu (może być aromatyzowany)

łyżka cynamonu

6 kawałków mango

chleb orkiszowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 150 °C. Wymieszać ricottę, jajka, miód i cynamon. Przelać masę do formy o wymiarach 25 na 10 centymetrów. Przykryć folią aluminiową i ustawić na wypełnionej wodą blasze do pieczenia. Woda powinna sięgać do połowy wyso

powrót

Podobne przepisy

Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Burgery z łososia z koperkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.