Gary  Rhodes

Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki

Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 średnie buraki

4 średnie marchewki

4 średnie pasternaki

2 łyżki stołowe oliwy albo oleju roślinnego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Buraki gotuj na dużym ogniu przez 50-60 minut, aż zmiękną. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Obierz i przetnij na ćwiartki marchewki. Obierz i przetnij na ćwiartki pasternaki. W brytfannie rozgrzej oliwę albo olej roślinny. Usmaż marchewki i pasternaki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 min, często przewracając, aż nabiorą koloru.

powrót

Podobne przepisy

Polska surówka z kalafiora
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z ogórka i z liczi
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z kwiatami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.