Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie

Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Buraki gotuj na dużym ogniu przez 50-60 minut, aż zmiękną. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Obierz i przetnij na ćwiartki marchewki. Obierz i przetnij na ćwiartki pasternaki. W brytfannie rozgrzej oliwę albo olej roślinny. Usmaż marchewki i pasternaki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 min, często przewracając, aż nabiorą koloru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA