Gary  Rhodes

Pieczona jagnięcina i ziemniaki po liońsku


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczona jagnięcina i ziemniaki po liońsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

polędwica jagnięca

wywar drobiowy

ziemniaki

cebula

masło (do smażenia)

olej (do smażenia)

sól i pieprz

karbowana natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Podziel mięso na porcje, zwiąż grubą nicią. Obsmaż na bardzo małym ogniu ze wszystkich stron. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po upieczeniu wyjmij z brytfanny i odstaw na parę minut. Usuń nić. Tłuszcz, który wytopił się z mięsa zlej z brytfanny. Podgrzej przypieczenia na brytfannie i dolej wywar drobiowy. Możesz go zastąpić wodą. Gotuj przez chwilę. Przecedź uzyskany płyn przez sitko do herbaty.

powrót

Podobne przepisy

Kociołek cygański
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

beyondmirror

postów: 1

04.11.2011 13:15

CYTUJ

Hmmm... mięsa nie przyprawiać???

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.