Pieczona dynia z orzechami i fasolą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

Pieczona dynia z orzechami i fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 filiżanki dowolnej dyni ze skórką pokrojonej w 2-centymetrową kostkę

1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżka syropu klonowego

1 filiżanka orzechów włoskich

1 filiżanka opłukanej, odcedzonej fasoli z puszki

1 łyżka posiekanego rozmarynu



Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Dynię rozłożyć na blasze, skropić oliwą i posypać solą. Piec przez 15 minut, aż zacznie zmieniać kolor. Polać dynię syropem klonowym i wsypać orzechy. Piec przez kolejne 5 minut.

Upieczoną dynię i orzechy przestudzić, a następnie w dużej misce wymieszać z fasolą i rozmarynem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Placek dyniowy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta cytrusowo - dyniowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.