Pieczona dynia z orzechami i fasolą

Pieczona dynia z orzechami i fasolą
Oceń przepis:
194 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z dyni
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
2 filiżanki dowolnej dyni ze skórką pokrojonej w 2-centymetrową kostkę
1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych
1 łyżeczka soli morskiej
1 łyżka syropu klonowego
1 filiżanka orzechów włoskich
1 filiżanka opłukanej, odcedzonej fasoli z puszki
1 łyżka posiekanego rozmarynu

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Dynię rozłożyć na blasze, skropić oliwą i posypać solą. Piec przez 15 minut, aż zacznie zmieniać kolor. Polać dynię syropem klonowym i wsypać orzechy. Piec przez kolejne 5 minut.
Upieczoną dynię i orzechy przestudzić, a następnie w dużej misce wymieszać z fasolą i rozmarynem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA