Bill Granger

Pieczona dynia z miodowym dressingiem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska

Pieczona dynia z miodowym dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 czerwone cebule

dynia (około 1 kg)

oliwa

chili w proszku

sól

 

 

Przygotowanie:


W brytfance ułożyć pokrojone w ćwiartki cebule i dynię pokrojoną na spore kawałki (można nie obierać ze skóry). Skropić oliwą, posypać chili i solą. Wymieszać, aby oliwa i przyprawy pokryła dynię i cebulę. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać polaną gorącym dressingiem i przybraną listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto dyniowe z orzechową kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Ciasto dyniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kotlety z fasoli i dyni
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni
Tarta cytrusowo - dyniowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.