Ricardo Larrivee

Pieczona dynia z lodami waniliowymi


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z dyni

Pieczona dynia z lodami waniliowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała dynia Ambercup

125 ml brązowego cukru

2 łyżki stołowe cukru

2 łyżki stołowe śmietany 35%

lody waniliowe (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozetnij dynię na pół. Łyżką wyjmij nasiona. Ułóż połówki na blasze. Odetnij plastry od spodu, żeby równo stały. Nałóż po połowie składników do obu części dyni. Piecz przez około godzinę. Schładzaj przez 5 minut. Wylej sos z wnętrza połówek. Każdą przetnij na pół. Podawaj po ćwierć dyni na osobę. Polej odłożonym sosem, dodaj lody.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tarta cytrusowo - dyniowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.