Ricardo Larrivee

Pieczeń wołowa


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczeń wołowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2,2 kg wołowiny z kością (kość należy odciąć

a następnie przywiązać sznurkiem)

1 łyżka musztardy ziarnistej

1 łyżka stopionego masła

2 łyżeczki brązowego cukru

2 pory pokrojone w 10-centymetrowe kawałki (tylko białe części)

3 cebule

pokrojone w plastry 0,5 cm

1 łyżka oliwy

½ szklanki (125 ml) bulionu drobiowego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Dopraw mięso solą i pieprzem. Ułóż w brytfannie kością do dołu. W misce połącz musztardę, masło i cukier. Posmaruj mięso. W sam środek mięsa wbij termometr. Piecz 20 minut. Pory i cebulę skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa wokół pieczeni i dodaj bulion. Piecz 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże temperaturę 63 stopni C. Wołowina będzie średnio wypieczona. Przełóż mięso na talerz. Nakryj folią aluminiową i odstaw na kwadrans.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina słodko-kwaśna
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kefta z jagnięciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.