Pieczeń wołowa z pieczarkami i groszkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 23)
trudność: łatwe

Pieczeń wołowa z pieczarkami i groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Pieczeń:

1,3 kg antrykotu bez kości

1-2 łyżki musztardy dijońskiej

łyżka soli

łyżka pieprzu

łyżka tymianku

2 łyżki oliwy



Dodatki:

pół filiżanki groszku

10 pieczarek

4 ząbki czosnku

bekon

3 ziemniaki

oliwa



Przygotowanie:

2 ząbki czosnku, masło i pieczarki przełożyć do garnka. Wlać odrobinę wody, dodać sól, pieprz i tymianek i gotować przez 5-10 minut. Szalotki, bekon, 2 ząbki czosnku i groszek ugotować do miękkości w pół filiżanki wody. Wołowinę przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Związać, żeby równo się upiekła. Obsmażyć na rozgrzanej patelni grillowej, a następnie wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Ziemniaki zetrzeć, osolić i odcisnąć nadmiar płynu. Formować placuszki i smażyć na rozgrzanej oliwie. Zdjąć sznurek i pokroić mięso w plastry. Podawać z placuszkami, groszkiem i pieczarkami. Posypać natką pietruszki, tymiankiem i solą.











powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.