Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 ml piwa jasnego

200 g mąki pszennej

liść laurowy

ziele angielskie

tymianek

czosnek

3 jajka

2 pory

2 cebule

3 marchewki

seler

natka pietruszki

smalec

1 kg schabu

1 kg ziemniaków

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso oprószyć przyprawami obsmażyć na smalcu. Następnie na tej samej patelni usmażyć pokrojone warzywa. Do brytfanny natłuszczonej smalcem wrzucić warzywa, położyć pieczeń i przysypać resztą warzyw. Dodać piwo i upiec w temp 180 stopni C około 40 min.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.