Grzegorz  Łapanowski

Pieczeń Monatowej


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8157

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g rostbefu

cebula

sól

pieprz

oliwa do obsmażenia

3 pieczarki

1/2 szklanki zalewy octowej pozostałej z marynowania

 

Marynata

gorczyca

ziele angielskie

pieprz

liście laurowe

1/4 szklanki octu jabłkowego

3/4 szklanki wody

kilka ziaren kolendry

 

Dodatki

liście szpinaku

konfitura cebulowa

migdały

Przygotowanie:

Przygotować marynatę. Ocet wymieszać z wodą, dodać korzenie i cebulę pokrojoną w piórka. Całość podgrzać, ale nie gotować i ciepłą marynatą zalać oczyszczone mięso. Odstawić na 24h. Po tym czasie mięso dokładnie osuszyć i obsmażyć dodając pieczarki i cebulę. Dusić pod przykryciem lub wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20-30 minut. Podawać na liściach szpinaku z konfiturą cebulową i migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Marynowana łopatka barania
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Potrawka mięsna z cebulkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wołowina po prowansalsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.