Ainsley Harriot

Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże pieczarki

łyżka oliwy

pomidorki koktajlowe

kremowy ser czosnkowy

na przykład boursin

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki opłukać i osuszyć, wykręcić nóżki. Wlać oliwę na patelnię, nadającą się do zapiekania w piekarniku, ułożyć ciasno grzyby blaszkami do góry. Na każdym kapeluszu umieścić dwie połówki pomidorka. Na pomidorku położyć sporą grudkę sera. Podsmażyć na średnim ogniu całość, aż grzyby zmiękną i puszczą sok, a ser zacznie się topić. Wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut.

powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.