Nigel Slater

Piątkowe smażone


Przepis z programu Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Piątkowe smażone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

6 plasterków boczku

4 gotowane kiełbaski

1 duża cebula albo dwie duże dymki

4 małe albo 2 duże gotowane ziemniaki

garść zieleniny

na przykład kapusty

1 duża garść posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej oliwę na patelni z nieprzywierającą powłoką. Pokrój boczek, kiełbaski i cebulę i włóż na patelnię. Dodaj pokrojone (najlepiej nieobrane) ziemniaki i podgrzewaj wszystko na małym ogniu. Nie mieszaj za często, żeby się zrumieniło. Posiekaj kapustę (albo inną zieleninę) i zblanszuj w 2 minuty we wrzątku. Odsącz i przełóż na patelnię. Posyp natką i delikatnie przemieszaj. Zwiększ na chwilę płomień, żeby się przesmażyło i od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.