Marieta  Marecka

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 ml śmietanki kremówki

2 galaretki owocowe (dowolne smaki)

500 ml wrzątku

2 szklanki świeżych malin

(ilość owoców może być większa i ich rodzaj różny)

300 g biszkoptów

200 g masła

Przygotowanie:

Miękkie masło krótko miksujemy, dodajemy pokruszone biszkopty i mieszamy.
Wykładamy do szklanej formy, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę miksujemy i jak zacznie sztywnieć, powoli dolewamy galaretki, ciągle miksując.
Na koniec dodajemy owoce i mieszamy. Wylewamy masę na spód z biszkoptów i wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem.

powrót

Podobne przepisy

Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placek w kratkę z morelami i porzeczkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto z Earl Grey'em
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ciepłe babeczki biszkoptowe nadziewane kremem cytrynowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.