Pesto

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30g orzeszków piniowych

30g parmezanu

2 łyżki posiekanego czosnku

150ml oliwy z oliwek

sok z 1 cytryny

świeża kolendra

pęczek bazylii

 

 

Przygotowanie:


Do blendera wrzucamy dużą garść świeżej kolendry i pęczek bazylii, dodajemy 30 gramów orzeszków pinii, tyle samo parmezanu i dwie łyżeczki posiekanego czosnku. Wlewamy 150 mililitrów oliwy z oliwek oraz sok z jednej cytryny – i wszystko razem starannie miksujemy.

powrót

Podobne przepisy

Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.