Donna Dooher

Pesto z czarnych oliwek


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto z czarnych oliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka (250 ml) czarnych oliwek bez pestek

½ szklanki (125 ml) tartego parmezanu

2 łyżki stołowe (30 ml) oliwy z oliwek

1 łyżeczka (5 ml) przeciśniętego przez praskę czosnku

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować oliwki, ser, oliwę i czosnek na gładkie puree. Można przechowywać kilka tygodni w szczelnym pojemniku, w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.