Paul Merret

Pesto proste i szybkie


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto proste i szybkie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g świeżej bazylii

85 ml oliwy extra virgin

3 ząbki czosnku

100 g orzeszków piniowych

100 g świeżo tartego parmezanu

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Do blendera włożyć bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i parmezan, zacząć miksować. Stopniowo wlewać oliwę i miksować, aż powstanie gęsta pasta. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać jako dip z białym pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.