Bill Granger

Pesto pietruszkowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto pietruszkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duża garść natki pietruszki

orzeszki piniowe

pół szklanki startego parmezanu

parę ząbków czosnku

dwa fileciki anchois

łyżeczka skórki otartej z cytryny

sól

pieprz

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Na patelni podprażyć orzeszki piniowe. Do blendera wrzucić posiekaną natkę pietruszki, orzeszki piniowe, parmezan, pokrojony czosnek, posiekane anchois, skórkę z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, dolać oliwę i zmiksować na jednolitą masę.

powrót

Podobne przepisy

Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.