Bill Granger

Pesto kolendrowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto kolendrowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeża kolendra

orzechy nerkowca

kilka ząbków czosnku

parę łyżeczek świeżego

drobno startego imbiru

świeża papryczka chili

oliwa (nie extra virgin) lub olej roślinny o neutralnym smaku

sól

pieprz

limonka

 

 

Przygotowanie:


Orzechy nerkowca podprażyć na patelni i pokroić. Do blendera wrzucić posiekaną kolendrę, orzechy nerkowca, pokrojony czosnek, starty imbir i drobno posiekaną papryczkę chili. Dolać oliwy lub oleju, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.