Bill Granger

Pesto kolendrowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto kolendrowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeża kolendra

orzechy nerkowca

kilka ząbków czosnku

parę łyżeczek świeżego

drobno startego imbiru

świeża papryczka chili

oliwa (nie extra virgin) lub olej roślinny o neutralnym smaku

sól

pieprz

limonka

 

 

Przygotowanie:


Orzechy nerkowca podprażyć na patelni i pokroić. Do blendera wrzucić posiekaną kolendrę, orzechy nerkowca, pokrojony czosnek, starty imbir i drobno posiekaną papryczkę chili. Dolać oliwy lub oleju, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.