Bill Granger

Pesto kolendrowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto kolendrowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeża kolendra

orzechy nerkowca

kilka ząbków czosnku

parę łyżeczek świeżego

drobno startego imbiru

świeża papryczka chili

oliwa (nie extra virgin) lub olej roślinny o neutralnym smaku

sól

pieprz

limonka

 

 

Przygotowanie:


Orzechy nerkowca podprażyć na patelni i pokroić. Do blendera wrzucić posiekaną kolendrę, orzechy nerkowca, pokrojony czosnek, starty imbir i drobno posiekaną papryczkę chili. Dolać oliwy lub oleju, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.