Perłowy pudding z sago

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia malajska

Perłowy pudding z sago
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 gramów sago

1 białko jaja

200 gramów cukru palmowego w kawałkach

½ filiżanki wody

4 łyżki białego cukru

puszka mleka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Zagotować wodę w dużym rondlu i wsypać sago. Często mieszać, żeby kuleczki sago się nie sklejały. Wypłyną na powierzchnię. Ugotowane staną się przezroczyste. Odlać, kilkakrotnie opłukać z krochmalu zimną wodą. W czystej misce ubić białko na pianę. Dodać sago, wymieszać i włożyć do formy. Schłodzić (około godziny). Rozpuścić cukier palmowy w wodzie na średnim ogniu. Wsypać biały cukier i wymieszać do zupełnego rozpuszczenia. Przecedzić, polać pudding, wstawić na godzinę do lodówki. Wyłożyć pudding na talerz. Podzielić na porcje. Podawać polane syropem i mlekiem kokosowym.

powrót

Podobne przepisy

Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Creme carmel
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.