Bill Granger

Pepitas na ostro


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pepitas na ostro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

obrane pestki dyni

oliwa

łyżeczka słodkiej wędzonej papryki

szczypta pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:


Pestki wysypać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zrumienią. W miseczce wymieszać oliwę, paprykę i pieprz kajeński, włożyć gorące pestki i wymieszać. Podawać jako przekąskę do drinków.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Marchewki z estragonem i sosem pomarańczowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.