Penne z sosem grzybowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Penne z sosem grzybowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie razowego makaronu penne

2 łyżki oliwy

1 pokrojony por

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 anchois (opcjonalnie)

3 filiżanki mieszanych grzybów

półtorej filiżanki mleka sojowego

1 łyżeczka soli morskiej

2 filiżanki młodych liści szpinaku

⅓ filiżanki koperku

skórka z jednej cytryny

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Por podsmażyć na oliwie, dodać czosnek i anchois. Smażyć przez 30 sekund. Dodać grzyby i smażyć, aż zmiękną. Wlać mleko sojowe i gotować przez 2 minuty, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać ugotowany makaron. Wsypać koperek, liście szpinaku i wymieszać. Przed podaniem posypać skórką z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.