Penne z serem

Penne z serem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

  • 450 gramów makaronu penne (najlepiej świeżego
  • ale może być również suszony)
  • 2 miarki ostrego sera cheddar *
  • 2 łyżeczki musztardy dijońskiej
  • ½ miarki pełnotłustego mleka *
  • ¾ miarki kremówki *
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Garnku zagotowujemy osoloną wodę. Gotujemy w niej penne według przepisu na opakowaniu. Cheddar ścieramy na tarce. Przekładamy do miseczki musztardę i dolewamy do niej mleko. Całość mieszamy trzepaczką. Odcedzamy makaron i hartujemy go w zimnej wodzie. Przekładamy go z powrotem do garnka i dolewamy musztardowo-mleczny sos. Dosypujemy starty ser. Na koniec dodajemy kremówkę. Makaron doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i podgrzewamy, żeby wszystkie składniki się połączyły.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA