Ruth  Rogers

Penne rigate con cavolo nero


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Penne rigate con cavolo nero
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęk cavolo nero – włoskiej czarnej kapusty

3 ząbki czosnku

paczka makaronu penne rigate (fałdowanych grubych rurek)

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj 2 garnki wrzątku. Oderwij liście cavolo nero od łodyg. Włóż liście do wrzątku razem z ząbkiem czosnku i zblanszuj przez 5 min. Ugotuj makaron w drugim garnku z osolonym wrzątkiem. Ugnieć w moździerzu 2 ząbki czosnku. Przełóż ugotowaną kapustę z ząbkiem czosnku do naczynia malaksera i zmiksuj przez minutę. Dopraw cavolo nero solą, pieprzem i utartym czosnkiem. Włącz malakser i miksuj jeszcze przez minutę, dolewając oliwę cienką strużką. Odlej makaron i wymieszaj z cavolo nero. Posyp tartym parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti puttanesca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos surowy z różnymi pomidorami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nadziewana cykoria zapiekana w paskach makaronu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.