Tomasz Jakubiak

Pełnoziarnisty wrap z pieczonym kurczakiem i grillowanym halloumi


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania z kurczaka

odsłon: 2875

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 piersi z kurczaka

szczypta soli

szczypta pieprzu

ząbek czosnku

2 cytryny

łyżka oliwy

łyżka miodu

kilka gałązek tymianku

 

Dodatki:

4 placki tortilli

200 g sera halloumi

ogórek

pomidor

szczypiorek

100 ml greckiego jogurtu

sałata dębowa

Przygotowanie:

Do brytfanki włóż kurczaka. Dodaj sól, pieprz, pokrojony czosnek, sok z cytryn, oliwę, miód i tymianek.
Kurczaka wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na 20 minut.
Następnie wyjmij i zaczekaj, aż wystygnie i pokrój w kostkę.
Z pomidora i ogórka usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Przesyp do miski. Dodaj posiekany szczypiorek.
Do warzyw wlej jogurt i dokładnie wymieszaj.
Ser pokrój w plastry i przysmaż na patelni na złoty kolor.
Na placek nałóż kolejno plastry sera, kurczaka i warzywa w jogurcie. Zawiń wrapa i podsmaż na patelni, tak żeby z wierzchu był chrupiący. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.