Emeril Lagasse

Peacemaker


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Peacemaker
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

1 średniej długości francuska bagietka przekrojona na pół

50 g rozpuszczonego masła

smażone ostrygi (patrz przepis z odc. 3)

4 łyżki kreolskiego sosu tatarskiego (opcjonalnie)

2 średniej wielkości pomidory

pokrojone w cienkie plasterki (opcjonalnie)

kilka listków sałaty (opcjonalnie)

 

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Wydłub miękkie nadzienie z bagietki. Obficie posmaruj je teraz rozpuszczonym masłem i wstaw na chwilę do piekarnika, tak by delikatnie je opiec. Następnie wypełnij dolną połówkę bagietki smażonymi ostrygami. Na koniec dwie połówki bagietki złóż w całość.

powrót

Podobne przepisy

Kalafiorowe gratin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tortilla de patata i aioli z wędzoną papryką
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ziemniaki a la dauphinoise
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.