Agnieszka Kręglicka

Patatas bravas


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Patatas bravas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g ziemniaków

2-3 łyżki oliwy

 

Pasta

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 utarte ząbki czosnku

1 łyżeczka kruszonej papryki cayenne

1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

Przygotowanie:

Najlepsze są malutkie ziemniaki z cienką skórką, które wystarczy umyć i lekko obgotować. Zwykłe ziemniaki, należy ugotować w mundurkach na półtwardo. Jeżeli skórka jest gruba, trzeba ją obrać, cienką można zostawić. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Składniki pasty wymieszać. Pastę wymieszać z ziemniakami. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć oblepione na czerwono ziemniaki, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Smażyć, aż ziemniaki będą gorące, a pasta na nich zrumieniona. Podawać na ciepło.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding chlebowy z mazowiecką nutą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

#QEihACgR

12.01.2012 13:57


CYTUJ

pt5tLk <a href=\"http://tzbhnmkdhzmo.com/\">tzbhnmkdhzmo</a>

#DaibmNAN

10.01.2012 13:58


CYTUJ

BU3uIK , [url=http://byrpxmyrbwkt.com/]byrpxmyrbwkt[/url], http://mleivbwminhm.com/, http://uxnnmtnhxmni.com/

#AGylmQqFeuEAKCTHVa

09.01.2012 09:11


CYTUJ

Good job mkaing it appear easy.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.