Ainsley Harriot

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś wędzony na ciepło

dymka (cebulki i zielona część)

opakowanie kremowego twarożku

łyżka chrzanu

tabasco

łyżka oliwy

pieprz

bajgle

 

 

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną dymkę aż zmięknie. Dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropli tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.