Ainsley Harriot

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś wędzony na ciepło

dymka (cebulki i zielona część)

opakowanie kremowego twarożku

łyżka chrzanu

tabasco

łyżka oliwy

pieprz

bajgle

 

 

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną dymkę aż zmięknie. Dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropli tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Jajka faszerowane
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.