Gosia  Molska

Pasztet z suszonych grzybów


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Pasztet z suszonych grzybów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

30 dag suszonych grzybów

2 cebule

2 pszenne bułki

250 ml śmietany 18%

garść orzechów włoskich

2 łyżeczki ziół – tymianku, majeranku, bazylii, mielonego kminku

sól i pieprz do smaku

4 jajka

wywar z warzyw

 

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć przez noc i ugotować w wywarze z warzyw. Cebule zeszklić na patelni, bułkę namoczyć w śmietanie, dodać grzyby i zmielić lub zmiksować. Dodać posiekane orzechy i jajka. Brytfankę natrzeć tłuszczem i posypać resztą orzechów, przełożyć masę. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.