Pasztet koperkowy

Pasztet koperkowy
Oceń przepis:
247 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

2 szklanki białej fasoli, ugotowanej lub z puszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dnie patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Cebulkę pokroić w pióra i włożyć na gorący olej razem ze wszystkimi przyprawami, ząbkami czosnku oraz szczypiorkiem. Podsmażać na małym ogniu przez 5 minut, na koniec wyłowić ziele angielskie, pieprz i liść laurowy i odstawić na bok. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. W dużej misce połączyć wszystkie składniki z podsmażoną cebulką, czosnkiem oraz szczypiorkiem i przy pomocy ręcznego blendera zmiksować wszystko na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Foremkę wysmarować delikatnie olejem, następnie wysypać bułką tartą. Przełożyć masę do formy, wyrównać i zapiekać przez 40 - 45 minut. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu i podawać z chrzanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA