Ainsley Harriot

Paszteciki paryskie z kiełbaskami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Paszteciki paryskie z kiełbaskami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

surowe (białe) kiełbaski

mrożone ciasto francuskie

musztarda z Dijon

 

 

Przygotowanie:


Kiełbaski przyrumienić na tłuszczu. Płaty ciasta ułożyć na blacie oprószonym mąką. Ostrym nożem pokroić w trójkąty (dwa trójkąty na standardowej wielkości płat ciasta). Kawałki ciasta posmarować musztardą. Kiełbaski ułożyć na krótszym boku trójkąta i zawinąć w ciasto. Paszteciki ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem roztrzepanym ze szczyptą soli.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.