Ainsley Harriot

Paszteciki paryskie z kiełbaskami


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Paszteciki paryskie z kiełbaskami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

surowe (białe) kiełbaski

mrożone ciasto francuskie

musztarda z Dijon

 

 

Przygotowanie:


Kiełbaski przyrumienić na tłuszczu. Płaty ciasta ułożyć na blacie oprószonym mąką. Ostrym nożem pokroić w trójkąty (dwa trójkąty na standardowej wielkości płat ciasta). Kawałki ciasta posmarować musztardą. Kiełbaski ułożyć na krótszym boku trójkąta i zawinąć w ciasto. Paszteciki ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem roztrzepanym ze szczyptą soli.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.