Piotr Przykaza

Pasta z polędwiczkami i truflami


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pasta z polędwiczkami i truflami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

100 g pasty truflowej

oliwa

cienkie plastry polędwiczki wieprzowej

pół ząbka czosnku

sól

pieprz

śmietana 36%

 

Przygotowanie:

Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić na oliwę. Dodać cienkie plastry polędwiczki wieprzowej, pastę truflową, wycisnąć czosnek. Następnie dodać śmietanę. Jak sos się zagęści dodać ugotowany makaron al dente. Dodać do smaku sól, pieprz. Zagrzać makaron, gdy jest gorący pasta jest gotowa.


powrót

Podobne przepisy

Lasagne z rosołem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron bucatini na sposób wyspiarzy z Lipari
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos surowy z różnymi pomidorami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.