Tomasz Jakubiak

Pasta z cieciorki


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pasta z cieciorki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka ugotowanej cieciorki

2 łyżki uprażonego sezamu

cytryna

limonka

ząbek czosnku

łyżka oliwy

sól

świeża kolendra

owoc granatu

Przygotowanie:

Do malaksera wsyp cieciorkę, sezam i czosnek. Dodaj sok z limonki i cytryny oraz oliwę. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dolej więcej oliwy. Następnie przełóż pastę do miski. Dodaj owoc granatu i kolendrę. Dopraw solą. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Bardzo ciekawy pomysl na wykorzystanie ciecorki, w takiej postaci jeszcze jej nie jadlem.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.