Rick Stein

Pasta masala z Goa


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pasta masala z Goa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka (5 ml) nasion kminu rzymskiego

2 łyżeczki (10 ml) nasion kolendry

2 łyżeczki (10 ml) ziaren czarnego pieprzu

1 łyżeczka (5 ml) goździków

1 łyżeczka (5 ml) kurkumy

100 g małych czerwonych papryczek chilli

1 łyżeczka (5 ml) soli

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka (5 ml) jasnego cukru trzcinowego

1 łyżka (15 ml) wody z tamaryndowca

kawałek świeżego imbiru (ok. 5 cm)

2 łyżki octu z czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Utłuc w moździerzu kmin rzymski, nasiona kolendry, pieprz i goździki na proszek. Wrzucić do malaksera razem z resztą składników i zmiksować na gładką masę.

powrót

Podobne przepisy

Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.