Rick Stein

Pasta masala z Goa


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pasta masala z Goa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka (5 ml) nasion kminu rzymskiego

2 łyżeczki (10 ml) nasion kolendry

2 łyżeczki (10 ml) ziaren czarnego pieprzu

1 łyżeczka (5 ml) goździków

1 łyżeczka (5 ml) kurkumy

100 g małych czerwonych papryczek chilli

1 łyżeczka (5 ml) soli

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka (5 ml) jasnego cukru trzcinowego

1 łyżka (15 ml) wody z tamaryndowca

kawałek świeżego imbiru (ok. 5 cm)

2 łyżki octu z czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Utłuc w moździerzu kmin rzymski, nasiona kolendry, pieprz i goździki na proszek. Wrzucić do malaksera razem z resztą składników i zmiksować na gładką masę.

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.