Tomasz Jakubiak

Parzybroda


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 1044

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wieprzowiny np. szynki

½ kg ziemniaków

½ kg kapusty włoskiej

1-2 marchewki

por

sól

pieprz

4 ziarna ziela angielskiego

kminek

½ l bulionu warzywnego

10 dkg suszonych namoczonych grzybów

pęczek koperku

½ l przecieru pomidorowego

 

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki pokrój w średnią kostkę i przesmaż na smalcu. Dopraw solą, pieprzem, gorczycą, kminkiem i zielem angielskim.
Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i pora. Na końcu dodaj pokrojoną kapustę, suszone grzyby i całość zalej bulionem i przecierem pomidorowym.
Gotuj ok. 25-30 minut do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu posyp potrawę posiekanym koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa ze szczawiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zupa cebulowa
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.