Tomasz Jakubiak

Parzybroda


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 862

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wieprzowiny np. szynki

½ kg ziemniaków

½ kg kapusty włoskiej

1-2 marchewki

por

sól

pieprz

4 ziarna ziela angielskiego

kminek

½ l bulionu warzywnego

10 dkg suszonych namoczonych grzybów

pęczek koperku

½ l przecieru pomidorowego

 

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki pokrój w średnią kostkę i przesmaż na smalcu. Dopraw solą, pieprzem, gorczycą, kminkiem i zielem angielskim.
Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i pora. Na końcu dodaj pokrojoną kapustę, suszone grzyby i całość zalej bulionem i przecierem pomidorowym.
Gotuj ok. 25-30 minut do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu posyp potrawę posiekanym koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa tom kha gai
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa piwna z grzankami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.