Parzybroda

Zupa parzybroda
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • ½ kg wieprzowiny np. szynki
  • ½ kg ziemniaków
  • ½ kg kapusty włoskiej
  • 1-2 marchewki
  • por
  • sól
  • pieprz
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • kminek
  • ½ l bulionu warzywnego
  • 10 dkg suszonych namoczonych grzybów
  • pęczek koperku
  • ½ l przecieru pomidorowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki pokrój w średnią kostkę i przesmaż na smalcu. Dopraw solą, pieprzem, gorczycą, kminkiem i zielem angielskim.
Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i pora. Na końcu dodaj pokrojoną kapustę, suszone grzyby i całość zalej bulionem i przecierem pomidorowym.
Gotuj ok. 25-30 minut do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu posyp potrawę posiekanym koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA