Tomasz Jakubiak

Parzybroda


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Parzybroda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wieprzowiny np. szynki

½ kg ziemniaków

½ kg kapusty włoskiej

1-2 marchewki

por

sól

pieprz

4 ziarna ziela angielskiego

kminek

½ l bulionu warzywnego

10 dkg suszonych namoczonych grzybów

pęczek koperku

½ l przecieru pomidorowego

 

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki pokrój w średnią kostkę i przesmaż na smalcu. Dopraw solą, pieprzem, gorczycą, kminkiem i zielem angielskim.
Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i pora. Na końcu dodaj pokrojoną kapustę, suszone grzyby i całość zalej bulionem i przecierem pomidorowym.
Gotuj ok. 25-30 minut do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu posyp potrawę posiekanym koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone pierogi z kaszą i miętą w sosie jogurtowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi na słodko
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.