Parówki z indyka w cieście francuskim

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Parówki z indyka w cieście francuskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

musztarda francuska

jajko

parówki Jedynki z indyka

Przygotowanie:


Paski ciasta francuskiego o szerokości ok. 6 centymetrów posmarować musztardą francuską i wyłożyć świeżymi liśćmi oregano. Na to położyć parówkę. Ciasto francuskie zawinąć i skleić brzeg rozbełtanym jajkiem. Cały rulon z ciasta z parówką posmarować rozbełtanym jajkiem i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut. Podawać jako czekadełko.

powrót

Podobne przepisy

Cantuccini
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.