Grzegorz  Łapanowski

Parowany pstrąg


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 8851

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filety z 1 pstrąga

garść suszonej trawy cytrynowej

3 kłącza świeżej trawy cytrynowej

świeża mięta

bazylia

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Do garnka do gotowania na parze wlać wodę, dodać suszoną trawę cytrynową. Na sitku do gotowania ułożyć warstwę świeżych kłączy trawy i zioła, a na nich ułożyć posolone i popieprzone filety lekko skropione sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 minut. Podawać z fasolką szparagową i salsą pomidorową.

powrót

skomentuj przepis

bastardinio

postów: 1

24.03.2016 13:57

CYTUJ

mniam! i takie właśnie pstrąga lubię

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.