Parowane tofu z grzybami shiitake

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Parowane tofu z grzybami shiitake
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1300 g miękkiego tofu podzielonego na 6 kawałków

1 łyżka czarnego octu

1 łyżka tamari

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka octu ryżowego

1 łyżeczka startego imbiru

4 świeże grzyby shiitake

1 filiżanka ugotowanego brązowego ryżu

1 pęczek broccolini

1 łyżka prażonego sezamu

Przygotowanie:

Talerz ułożyć w parowniku albo woku wypełnionym wrzątkiem. Położyć na nim tofu, grzyby, ryż i broccolini. Wlać tamari, ocet, olej i dodać imbir. Parować przez 3 minuty. Przed podaniem posypać sezamem.

powrót

Podobne przepisy

Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.