Laura Calder

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g świeżo startego parmezanu

posiekany rozmaryn i tymianek

 

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wymieszaj starty ser z ziołami, a następnie usyp wysepki wielkości ciasteczek na blasze. Piecz, aż ser roztopi się i utworzy małe placuszki, czyli około 5 min. Wyjmij blachę z piekarnika i delikatnie rozwałkuj dyski, formując je na wałku. Podaj lub ostudź i przechowuj w szczelnym pojemniku.

powrót

Podobne przepisy

Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tapas
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.