Parfait z wiśniami i białą czekoladą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parfait z wiśniami i białą czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

220 g żółtek

220 g drobnego cukru

400 g białej czekolady

1900 ml śmietany kremówki

kieliszek kirszu

800 g wiśni

woda

Przygotowanie:

Z cukru i odrobiny wody zrobić syrop „do piórka” i wlać go powoli do ubijanych żółtek. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać 200 ml śmietany i kirsz. Resztę śmietany ubić i połączyć z masą żółtkową i wiśniami. Przełożyć do foremek i zmrozić.

powrót

Podobne przepisy

Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Galaretka z suszu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.