Paprykowo-klonowy sos barbecue

Przepis z programu Manic Organic (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Paprykowo-klonowy sos barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 upieczone słodkie papryki

⅓ szklanki syropu klonowego

1 łyżka białego octu winnego

½ łyżeczki płatków chilli

½ łyżeczki soli morskiej

 

 

Przygotowanie:


Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę i wraz z pozostałymi składnikami starannie zmiksować. Powstały przecier przelać do garnka i zagotować. Gotować, aż zostanie go ¾ szklanki. Schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.