Paprykowo-klonowy sos barbecue

Przepis z programu Manic Organic (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Paprykowo-klonowy sos barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 upieczone słodkie papryki

⅓ szklanki syropu klonowego

1 łyżka białego octu winnego

½ łyżeczki płatków chilli

½ łyżeczki soli morskiej

 

 

Przygotowanie:


Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę i wraz z pozostałymi składnikami starannie zmiksować. Powstały przecier przelać do garnka i zagotować. Gotować, aż zostanie go ¾ szklanki. Schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.