Malka Kafka

Papryka grillowana na oliwie ziołowej


Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z grilla

Papryka grillowana na oliwie ziołowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 papryki pomarańczowe

1 cytryna

3 ząbki czosnku

świeże zioła (rozmaryn, oregano)

liść laurowy

ziele angielskie

goździk

oliwa

sól

czerwony pieprz do przyprawienia

 

Przygotowanie:

Upraż przyprawy na patelni, na koniec dodając do nich zioła i czosnek. Gorąca oliwa wydobywa z nich niepowtarzalny aromat. Paprykę oczyść z nasion i pokrój na ćwiartki i wrzuć na oliwę skórką do dołu. Po 5 minutach dodaj parę plastrów cytryny. Przysmażoną paprykę i cytrynę ułóż na salaterce i zalej przecedzoną oliwą. Posyp grubą solą i świeżo mielonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kora czekoladowa
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.