Papryka faszerowana

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Papryka faszerowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pomarańczowa papryka

2 łyżki tapenady

8 listków świeżej bazylii

dojrzały pomidor w ćwiartkach

2 ząbki czosnku w cienkich plasterkach

4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190°C. Przekroić paprykę wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pozostawiając szypułki i ułożyć na niewielkiej blasze. Nałożyć na dno papryki łyżkę tapenady. Włożyć do każdej połówki po 4 listki bazylii i po 2 ćwiartki pomidora, pestkami do góry. Posypać plasterkami czosnku. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Piec, aż papryka będzie zupełnie miękka i ściemnieje na brzegach, przez ok. godz. Podawać z chrupkim chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.