Pappardelle ze szpinakiem, kozim serem i szafirem

Pappardelle ze szpinakiem, kozim serem i szafirem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

Marynata:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu kwiatowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurczaka zamarynować w oliwie i przyprawach na pół godziny. Suszone pomidory posiekać, ząbek czosnku posiekać i utrzeć z solą. Makaron ugotować i w tym czasie na patelni usmażyć na oleju winogronowym kurczaka, dodać czosnek, ostrą paprykę i pomidory, doprawić. Wrzucić pokrojony w kostkę kozi ser, potem makaron i oliwę, wymieszać i dodać starty szafir.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA