Ruth  Rogers

Pappa pomodoro


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pappa pomodoro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

ząbek czosnku

pokrojony na cienkie plasterki

garść świeżej bazylii

1 kg pomidorów bez skórki

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

czerstwa ciabatta

bez skórki od spodu

podzielona na kawałki

oliwa extra vergine

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej oliwę w rondlu i podsmaż czosnek, aż się zrumieni. Dodaj kilka podartych liści bazylii, a następnie pomidory, zmniejsz płomień i gotuj 25-30 min. Dopraw pomidory solą i pieprzem i dodaj kawałki ciabattę i resztę bazylii. Skrop ciabattę odrobiną wody i przemieszaj z pomidorami. Dopraw oliwą extra vergine. Podawaj letnią albo na zimno, z kieliszkiem Chianti classico.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rumfordzka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Botwinkowe bliny
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem z bobu z kokosowym bekonem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.